Pressrelease RKV och NioFem går samman

NioFem+RKV_head

NioFem och RKV går samman och bildar från och med 1 januari 2015 Sveriges största kontorsvarukedja.

NioFem-kedjan, med säte i Kungsbacka, grundades 2002 och de 10 medlemmarna som är verksamma på 12 orter, omsätter i dag totalt ca 230 miljoner kronor. De driver sina verksamheter under egna företagsnamn med fokus på lokal närvaro, service och support.

RKV, som grundades 1967, består i dag av 14 medlemsföretag med totalt 45 varuhus och en årlig omsättning på ca 1 miljard kronor. Precis som hos NioFem ligger styrkan i den lokala förankringen.

Med hela 57 varuhus från Malmö i söder till Gällivare i norr blir den nya, utökade RKV-kedjan rikstäckande, får fler än 600 medarbetare och en gemensam omsättning på över 1,2 miljarder kronor. Det gör att man kan teckna större avtal med både leverantörer och rikstäckande kunder. Dock med bibehållet fokus på den lokala marknaden.

– Det här är ett stort och viktigt steg för oss alla! Vi ser våra medlemmars lokala fokus som kedjans främsta konkurrensfördel, och är övertygade om att RKV-kedjans affärsidé med starka familjeföretag som samverkar kring inköp och marknadsföring är ett vinnande koncept även i framtiden. Vårt samgående med NioFem är ett tydligt bevis för detta, säger Stefan Sonesson, vd för RKV.

– Samgåendet har föregåtts av en viktig förberedande process, vi är ju två besläktade och liknande kedjor som nu skapar en betydligt starkare framtid tillsammans. Den lokala prägeln kommer fortsatt vara extremt viktig och tydlig, vi är ju alla entreprenörer! Men nu får vi större muskler dessutom, säger Hans Sandqvist, ordförande i NioFem.

– Detta är mycket positivt för båda kedjorna och egentligen ett logiskt beslut som både vi, våra samarbetspartners och kunder drar stor nytta av. Vi blir den tydliga svenska aktören som tar upp kampen med de globala spelarna som finns i Sverige. Tillsammans är vi bara bäst och blir det självklara valet, främst för företagskunder men också för privat handel, tillägger RKV:s inköpsdirektör Michael Alfinson.

– När det gäller sortiment och leverantörsflora så är våra kedjor överraskande lika, och vi kommer helt naturligt dra nytta av den gemensamma kraft som en större, samlad volym ger, säger Mats Karevi, vd för NioFem.

Samgåendet innebär att kedjorna samlas under RKV som gemensam organisation, med säte i Borås. Man kommer arbeta med en gemensam katalog, gemensam marknadsföring och i början av 2015 lanseras en ny e-butik och allt profileras liksom tidigare i respektive medlemsföretags namn.

 

Ytterligare information lämnas av:
Stefan Sonesson, vd RKV: 0730-400 205

Michael Alfinson, inköpsdirektör RKV: 070-512 14 22

Hans Sandqvist, ordförande NioFem: 070-586 14 22

Posted in Arkiv.